Eindhoven Sportstad.

Allerlei takken van sport vielen onder de hoede van P.S.V. waaronder het turnen, zwemmen, atletiek en niet te vergeten het voetbal.

In het jaar 2000 was Eindhoven gastvrouw van het EK voetbal én vele stad- en streekgenoten glorieerden tijdens de Olympische Spelen in Sydney.

Eindhoven kent inmiddels behoorlijke traditie op sportgebied. De basis daarvoor werd gelegd tegen het einde van de 19e eeuw toen steeds meer jongemannen van goede komaf begonnen met onderlinge sportwedstrijden en gaandeweg verenigingen gingen oprichten. Voetbal, in de 19e eeuw overgewaaid uit Engeland, werd al snel een van de favoriete sporten. Zo richtten fabrikantenzonen Concordia op, de eerste voetbalclub van Eindhoven. In 1897 volgde Nooit Moe. Met de oprichting van de Philips Sportvereniging in 1913 nam de sportbeoefening in Eindhoven een hoge vlucht. De filosofie van de gebroeders Philips was immers ‘in een gezond lichaam schuilt een gezonde geest én een goede werknemer’.

Allerlei takken van sport vielen onder de hoede van P.S.V. waaronder het turnen, zwemmen, atletiek en niet te vergeten het voetbal. Tot op de dag van vandaag plukken we er de vruchten van.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Eindhovenaren staan klaar voor emigratie naar Australië op 24 januari 1952. Bijna een maand later, op 20 maart kwam de Australische kust in zicht. Fotograaf F. van Mierlo, FotoVisie | Beeldcollectie RHCe
Helmond. Prent van W. en J. Blaeu uit "Toneel der steden van de Vereenigde Nederlanden (en) 's konings Nederlanden (Amsterdam 1649)
Woonwagenkamp aan de Scheidijk in Helmond in 1955. Fotograaf onbekend.
images/hourglass.png

ZOEKEN...