De televisietoren van Mierlo.

Een nostalgisch plaatje uit de begintijd van de televisie.

In de televisietoren van Mierlo werken heren in hemdsmouwen. De toren dateert uit 1955 en werd maar kort voor het verzorgen van televisie-uitzendingen gebruikt. Veel vaker werden radioprogramma’s doorgegeven.

Mierlo - Een nostalgisch plaatje uit de begintijd van de televisie. In de televisietoren van Mierlo werken heren in hemdsmouwen. De boord blijft tot aan het bovenste knoopje dicht en de stropdas is correct geknoopt. Elke maand wordt het haar op de juiste lengte gehouden en in de Brill-cream gezet. Gebrild en met ernstige blik bedienen zij panelen die voor het moderne oog niet veel moeilijker lijken dan de aardlekschakelaar in de gangkast. Op de schermen van de witgelakte monitoren houden zij in de gaten of de belevenissen van Swiebertje en Pipo de Clown goed doorgestraald worden naar televisietoestellen in de woonkamers in de omgeving. Roken mag. De hele straat zit bij de buurvrouw in de huiskamer voor de wankele zwart-wit beelden. De toren dateert uit 1955 en werd maar kort voor het verzorgen van televisie-uitzendingen gebruikt. Veel vaker werden radioprogramma’s doorgegeven. Momenteel bewijst de toren bij de mobiele telefonie zijn nut. Wij vermoeden dat deze foto rond 1960 werd gemaakt. Heeft u meer informatie over de televisietoren van Mierlo of weet u wie deze mensen zijn we horen het graag!

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Gebied Bladel en Netersel
Wapen Duizel en Steensel
Schaatspret op de Vondellaan. Foto: A. van den Burgh, 1980
Akte van overdracht, gepasseerd voor schepenen van Geertruidenberg, door Jan Cornelis Joppen van Baevels en Jan Jans Schoonemans te Dordrecht, als voogd van Janneken Cornelis Joppen van Baevel, kinderen van Cornelis Job Jacobss. van Baevel en Lijntgen Jans Schoonemans, aan hun broer Jacob Cornelis Joppen van Baevel, van 2/3 part van een huis, pottenbakkerij, klein huis, loodsen, grond, erf en toebehoren, gelegen opden haverdijck ontrent den manhuijs steijger ofte poorte, genaamd den Vergulden Poth, te Geertruidenberg. 1635 juni 08
images/hourglass.png

ZOEKEN...