Afscheid

Stationschef J.B. Gezel neemt afscheid om te vertrekken naar Oisterwijk per 16 juni 1936.

In het begin van de twintigste eeuw woonde de stationschef vaak in of boven het stationsgebouw. Men kon dan te allen tijde een beroep op hem doen.

Geldrop – In het begin van de vorige eeuw had vrijwel ieder station zijn stationschef. Met zijn “spiegelei” onder handbereik zorgde hij er voor dat alles op het perron liep als een trein. Vaak woonde hij in of boven het stationsgebouw. Men kon dan te allen tijde een beroep op hem doen. Voor de reiziger was dit natuurlijk wel een prettige gedachte. In geval van nood was er namelijk altijd iemand in de buurt. Anno 2008 woont er op station Geldrop overdag een “rijschool”. Als u in de avond op het perron in nood zou geraken is er gelukkig nog steeds "iemand" in de buurt in de vorm van een prachtige blauw gele praatpaal. Op de foto uit 1936 van Fotopersbureau Het Zuiden neemt stationschef J.B. Gezel afscheid om te vertrekken naar Oisterwijk. Hij staat vierde van links. Staand van links naar rechts: Fransen, Sjaak Guns, Piet Jegerings, J.B. Gezel, de Louw en Marinus Verhappen. Zittend van links naar rechts: Van der Heijden, Kluijtmans, Roestenburg en Biemans.

 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Akte van overdracht, gepasseerd voor schepenen van Geertruidenberg, door Jan Cornelis Joppen van Baevels en Jan Jans Schoonemans te Dordrecht, als voogd van Janneken Cornelis Joppen van Baevel, kinderen van Cornelis Job Jacobss. van Baevel en Lijntgen Jans Schoonemans, aan hun broer Jacob Cornelis Joppen van Baevel, van 2/3 part van een huis, pottenbakkerij, klein huis, loodsen, grond, erf en toebehoren, gelegen opden haverdijck ontrent den manhuijs steijger ofte poorte, genaamd den Vergulden Poth, te Geertruidenberg. 1635 juni 08
Militaire parade 30 april 1959. Foto: Frans van Mierlo
De Algemene Bank Nederland aan de Markt te Helmond. Fotograaf onbekend
Het pand Zuiderstraat 96 in 1925.
images/hourglass.png

ZOEKEN...