Sint Raphaël en de NS

Sint Raphaël, afdeling Deurne.

De Nederlandsche Rooms Katholieke Bond van Spoor- en Tramwegpersoneel 'St. Raphaël' wordt opgericht op 22 februari 1903.

Deurne 1960 - Het Bestuur en de Gouden Jubilarissen van de Bond van Spoorwegpersoneel 'Sint Raphaël' wordt vóór het station op de foto gezet met vaandel en al. De Nederlandsche Rooms Katholieke Bond van Spoor- en Tramwegpersoneel 'St. Raphaël' wordt opgericht op 22 februari 1903 en maakt een vliegende start met 2.000 leden. De bond slaagt er in een stevige positie te verwerven onder het spoorwegpersoneel en telt twintig jaar later al 14.000 leden. De zakelijke verhouding die St. Raphaël en de Staatsspoorwegen onderhouden is opmerkelijk goed. Ze trekken samen op en eenmaal in het jaar vindt er een gezamenlijke vergadering plaats. De ongeorganiseerde katholieke arbeiders zien deze bond als een serieuze belangenbehartiger. En hier op deze foto uit 1960 ziet u dus de jubilarissen van de afdeling Deurne.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Naam Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Jacques Slegers, straatveger in Helmond.
Ramenwassers bij de spoorwegen
Koffie de smeerolie van de democratie. Tijdens de vergadering van de gemeenteraad eind jaren tachtig schenken de koffiedames een  vers gezet kopje koffie en thee. Fotograaf: N. Swinkels | Foto Enface – coll.  RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...