Tot in eeuwigheid

De Eerste Heilig Mis van Pater Knoops.

Voor ons ligt een foto van een tafereeltje uit het rijke roomse leven zoals dat geleefd werd in het Brabant van zestig jaar geleden.

Mierlo-Hout - Wij schrijven 7 augustus 1955 en we zitten in Mierlo-Hout. Voor ons ligt een foto van een tafereeltje uit het rijke roomse leven zoals dat geleefd werd in het Brabant van zestig jaar geleden. Over een klinkerweggetje door de velden trekt, begeleid door enkele dames, een stoet bruidjes. Achter hen volgen, voornaam in het zwart gekleed, mannen en daarachter vrouwen. Volgens de summiere beschrijving bij de foto doet vandaag Pater A. Knoops zijn Eerste Heilig Mis. Hij heeft van zijn ouders mogen studeren en is nu “Priester tot in Eeuwigheid”. Misschien hadden vader en moeder Knoops een boerderij, gezien het feit dat men door de velden naar de kerk gaat of daarvan terugkomt. Achter de bruidjes lopen enkele volwassenen in het wit. Waarschijnlijk is een van hen Pater Knoops. Dit plaatje zal bij menigeen jeugdherinneringen oproepen!

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Affiche van De vereniging Herwonnen Levenskracht.
Het gebouwencomplex van de TH anno 1970. Fotograaf A. Hagen, gemeente Eindhoven. Beeldcollectie RHCe
Hoofdstuk3.4
In het midden Blue Diamond Ruud de Wolff samen met Anneke Grönloh ergens begin jaren zestig. Fotograaf Frans van Mierlo, Foto Visie | Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...