Klim-Op

Iedere Nederlandse stad deed in 1938 iets bijzonders ter gelegenheid van het 40-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina.

Helmond - Op 30 augustus 1938 werd in Helmond de Klim-Op-Tentoonstelling geopend. Iedere Nederlandse stad deed in dit jaar iets bijzonders ter gelegenheid van het 40-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina. De tentoonstelling gaf een beeld van de Helmondse industrie en middenstand op dat moment. Ook was er aandacht voor land- en tuinbouw, kunst en folklore. Klim-Op, de naam van de tentoonstelling, was gekozen om uiting te geven aan de optimistische stemming na een periode van economische neergang.

De tentoonstelling was dan ook een groot succes. Een van de hoogtepunten was het bezoek van Javaanse prinsen op 1 september. De eer was zo groot dat 1 september door de burgemeester aangewezen werd als bijzondere feestdag. De café’s mochten daarom die dag langer open zijn. Op de foto zien we suppoosten en ander personeel. Het kiekje is genomen buiten op het tentoonstellingsterrein.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De onthulling van het van Gogh Monument in Nuenen.
Wapen Geldrop-Mierlo
Een Flower Power Affiche t.g.v. de feestelijkheden op 18 september 1969.
Het personeel van de gloeilampenfabriek der firma Philips te Eindhoven.
images/hourglass.png

ZOEKEN...