Klim-Op

Iedere Nederlandse stad deed in 1938 iets bijzonders ter gelegenheid van het 40-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina.

Helmond - Op 30 augustus 1938 werd in Helmond de Klim-Op-Tentoonstelling geopend. Iedere Nederlandse stad deed in dit jaar iets bijzonders ter gelegenheid van het 40-jarig regeringsjubileum van koningin Wilhelmina. De tentoonstelling gaf een beeld van de Helmondse industrie en middenstand op dat moment. Ook was er aandacht voor land- en tuinbouw, kunst en folklore. Klim-Op, de naam van de tentoonstelling, was gekozen om uiting te geven aan de optimistische stemming na een periode van economische neergang.

De tentoonstelling was dan ook een groot succes. Een van de hoogtepunten was het bezoek van Javaanse prinsen op 1 september. De eer was zo groot dat 1 september door de burgemeester aangewezen werd als bijzondere feestdag. De café’s mochten daarom die dag langer open zijn. Op de foto zien we suppoosten en ander personeel. Het kiekje is genomen buiten op het tentoonstellingsterrein.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Watermolen van Dommelen
 Amazone en paard bij de Eindhovense manege, 1937.
’t Sterretje in Gestel: een zwoel verlichte bar, een enorme sortering drank en mooie meisjes. Uit: Eindhovens kroegenboek, 1972 | collectie RHCe
De standaardmolen aan de Hoofdstraat.
images/hourglass.png

ZOEKEN...