Mater Amabilis

De Mater Amabilis te Asten.

Hier is het onderwijzend personeel van de Mater Amabilis School te Asten op de gevoelige plaat vastgelegd.

Asten - Deze week een foto uit Asten. Hier is het onderwijzend personeel van de Mater Amabilis School op de gevoelige plaat vastgelegd. Wij denken dat dit kiekje uit de jaren 1950 stamt. In die jaren was het voor de meeste meisjes nog niet een uitgemaakte zaak dat ze na de lagere school naar het voortgezet onderwijs gingen.

Na de zevende klas gingen ze werken. In de textielfabrieken in de regio zaten veel meisjes van rond de vijftien jaar aan de stukken. Ze repareerden kleine mankementen die de textiel vertoonde aan het eind van het fabricageproces. Weer andere jonge vrouwen gingen werken als dienstmeisje bij een welgestelde familie. Om de fabrieksmeisjes zowel in praktisch als in geestelijk opzicht toch nog wat extra vorming mee te geven werd het Mater Amabilis Onderwijs in het leven geroepen.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
De ets van Jan Georg van Vliet is getiteld “De Rattendoder”. Omdat ratten de pest overbrengen werkte de rattendoder voor de “openbare gezondheidszorg”.
In het RHCe is vanaf 14 april een foto expositie te zien over verzamelaars en hun collectie, een project van fotografe Hetty de Groot.
Mannequin showt de nieuwste rokkenmode, eind jaren vijftig. Foto: Frans van Mierlo, Fotovisie. Coll. RHCe
De kapel in ‘t Zand.
images/hourglass.png

ZOEKEN...