Op de zusterschool

Stiphout - Zusterschool

Stiphout – Wij zitten in de derde klas van de Zusterschool in Stiphout en schrijven 1930.

Ook het toch al arme Stiphout wordt getroffen door de crisis. In de Schoolwet van 1878 werd het Lager Onderwijs flink opgeschroefd. Het aantal schoolvakken werd uitgebreid, het salaris voor het onderwijzend personeel ging omhoog en de eisen aan de gebouwen werden strenger. Voor veel arme gemeenten was het daarom onmogelijk een eigen Katholieke School te stichten. De onderwijsgevende congregaties boden uitkomst. De Zusterschool in de Gasthuisstraat is gebouwd in 1880. Onder het bewind van de Zusters van Liefde uit Tilburg werden hier de meisjes onderwezen. Ook de Bewaarschool voor de kleuters was hier sinds 1882 ondergebracht. En zo komt het dat velen van ons nog bij de Broeders of de Zusters hebben gezeten, zoals deze meisjes hier op de foto.
Herkent u ze nog of hebt u herinneringen aan de Broeder- of de Zusterschool? Wij zien het graag via het onderstaande reactieformulier.
 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Brug over de Dommel bij het Stratumseind omstreeks 1900. Deze werd in 1955 vervangen door het gebogen ‘Delfsbrugje’
Wapen Hooge en Lage Mierde
V.r.n.l.: Kees Reijnders - juwelier, Hendrik maas - lijmfabrikant, onbekend, Harry Gelders - schilder. De overige heren zijn C. Rijnders. K. van Wijngaarden. L. Bax, C. v.d. Sanden, P. Verbunt, J. van Hout en Fr. Mollen. De heren staan voor Hotel Valk. Datering: 1 december 1934 Auteur(s): Fotopersbureau Het Zuiden
Trompetter DAS 20060421 Ouwerling klein
images/hourglass.png

ZOEKEN...