Roy Beerens: 'Je kunt je geld beter uitgeven aan kleding dan aan drugs'

Roy Beerens

Voetballer Roy Beerens, geboren op 22 december 1987 in Bladel (Netersel), nam deel aan de Olympische Spelen van Beijing 2008.

Roy speelde tijdens het Olympisch toernooi twee wedstrijden als rechtsvoor. In de groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten (2-2) en in de kwartfinale als invaller tegen Argentinië. In de kwartfinale werd Nederland in de verlenging met 2-1 uitgeschakeld door Argentinië, de latere Olympisch kampioen.

Roy speelde als profvoetballer voor PSV, NEC en sc Heerenveen. Momenteel speelt hij voor AZ. Op het EK onder de 21 speelde Beerens zich in de kijker. Dat maakte dat hij in de transferperiode 2007-2008 gewild was in binnen- en buitenland.

Roy Beerens is flexibel inzetbaar op zowel het rechtermiddenveld als rechtsbuiten. Hij debuteerde op 11 augustus 2010 in het Nederlands voetbalelftal in een oefeninterland tegen Oekraïne.

Beerens heeft zijn vmbo opleiding niet afgerond en verwacht dat ook niet meer te doen. Hij noemde in een interview van 2007 Robin van Persie als grote voorbeeld. Na zijn voetbalcarrière hoopt hij spelersmakelaar te worden.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het wapen van Cortenbach uit het Cartularium van de Heerlijkheid Helmond
Het personeel van de gloeilampenfabriek der firma Philips te Eindhoven.
Mgr. Gerard de Korte
images/hourglass.png

ZOEKEN...