Missiehuis Sint Willibrord

Deurne - Opening Missiehuis Sint Willibrord

Deurne – Het prentje van deze week brengt ons naar Deurne, naar 7 november 1954 om precies te zijn.

De jaren vijftig van de vorige eeuw worden wel de periode van het rijke Roomse Leven genoemd. Het lijkt dan ook wel of het hele dorp is uitgelopen. Wij bevinden ons namelijk bij het Missiehuis Sint Willibrord aan de Vlierdenseweg.

Dit Missiehuis wordt vandaag geopend en het wachten is op de paters die er hun intrek zullen nemen. Dat zijn de paters Societas Verbi Divini, ofwel de paters van de Gemeenschap van het Goddelijk Woord. Aan het Missiehuis was een opleidingsinstituut verbonden, dat in 1958 door het Ministerie van Onderwijs werd erkend als gymnasium. Na een periode als internaat werd de school zelfstandig en ging verder als Sint Willibrord Gymnasium.

In 2002 vertrokken de paters en ging het gebouw dienst doen als Conferentiehotel Willibrordhaeghe. Misschien hebt u bij de paters op school gezeten of herkent u iemand op de foto? Deel het met ons via het onderstaande reactieformulier.

 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
 Bedrijventerrein De Run, met de Ebroba bakkerij ter hoogte van de Runstraat in Veldhoven, omstreeks 1987. Beeldcollectie RHCe.
Antiquiteiten- en meubelzaak van Van der Horst.
De Mierloseweg tijdens de bevrijding van Helmond.
Het sportpark aan de Aalsterweg
images/hourglass.png

ZOEKEN...