Warning: Division by zero in /var/www/rhc-eindhoven.nl/lib/cms/modules/module.image.php on line 123 Warning: Division by zero in /var/www/rhc-eindhoven.nl/lib/cms/modules/module.image.php on line 126 Uitbreiding van Abbemuseum. | RHCe - Regionaal Historisch Centrum Eindhoven

Uitbreiding van Abbemuseum.

Koningin Wilhelmina tijdens bezoek en rondreis door bevrijd Zuid-Nederland. Bij het Van Abbe museum te Eindhoven op 19 maart 1945.

In 2003 werd het Van Abbemuseum feestelijk heropend door Hare Majesteit Koningin Beatrix. Vele jaren van plannen maken, rapportages, discussies en gesteggel waren aan de renovatie en nieuwbouw voorafgegaan. Verantwoordelijk voor de op opzienbarende nieuwe aanbouw was de architect Abel Cahen. Blikvanger is de 27 meter hoge toren met schuine wanden. Ook het oude gedeelte, een ontwerp van Kropholler, van het Van Abbe werd onder handen genomen om aan de nieuwste hoge veiligheidseisen te kunnen voldoen. De directe omgeving van het Van Abbe was ook in de plannen betrokken en kreeg een opknapbeurt. Ter plaatse werd de Dommel verbreed en een ecologische oever inclusief vistrap aangelegd. Later volgde nog een nieuwe voetgangersbrug over de Dommel en, om meer bezoekers naar het lunchcafé te trekken, een kleurige eyecatcher aan de achterkant van het gebouw.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Veldhovense Markt
Een inhoudelijke verdieping
images/hourglass.png

ZOEKEN...