Het dorp, maar anders

De Hoofdstraat in Mierlo-Hout.

Deze foto van de Hoofdstraat in Mierlo-Hout is gemaakt vanaf de toren van de Sint Luciakerk.

Helmond – Vandaag hebben wij een plaatje voor u uit Mierlo-Hout. U herkent waarschijnlijk de Hoofdstraat. De foto is gemaakt vanaf de toren van de Sint Luciakerk. Het grote gebouw rechts op de foto is het Alphonsusgesticht. Mierlo-Hout is lang een boerendorpje geweest. Tot 1968 hoorde het bij Mierlo. Omstreeks 1900 leefde het grootste deel van de bevolking van de landbouw of werkte in de textielindustrie in Helmond.

Tot in de 20e eeuw vond men er nog kleine keuterboerderijtjes. Er waren enkele koeien en varkens en een akker. Men kon er nauwelijks de kost verdienen. Nu staan hier degelijke huizen, waarin het gezond wonen is en liggen er industrieterreinen. De meeste inwoners werken in Helmond, Eindhoven en Geldrop. In 1968 werd Mierlo-Hout geannexeerd door Helmond. Het dorp werd een stadswijk en kreeg de naam ‘Het Hout”. 

 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Kinderboerderij.
Zojuist met de trein gearriveerd: Stadsprins Trocadorus d'n Urste (Theo de Vries), loco-burgemeester Jan Dirk van der Harten en dansmarietjes, 4 februari 1967. Beeldcollectie RHCe.
 Patroon voor tafelgoed door N.V. Linnenfabriek Van Dissel, Van den Briel en Vester bij gelegenheid van het huwelijk van prinses Beatrix en Claus von Amsberg | uit de collectie van het RHCe.
Jacobus Johannes Vogels
images/hourglass.png

ZOEKEN...