Meisje met hondje

Dit meisje met haar hondje staat voor de oude school.

Heeze – De Openbare School opgericht in 1938 staat nog steeds in het centrum op de hoek van de Molenstraat en de Schoolstraat.

Eind jaren dertig heeft Heeze 3476 inwoners. De leerlingen die de tweeklassige school bezoeken, komen uit Heeze, Maarheeze en Budel. Begin jaren 1970 wordt de school te klein. Veel katholieke ouders sturen hun kind naar de Openbare School, terwijl ook bij allochtone gezinnen uit de wijk De Nieuwe Hoeven deze school populair blijkt. Het leerlingenaantal ligt nu op 95 en er wordt besloten tot een verbouwing. In 1971 heeft de Openbare School voortaan 4 lokalen. De behoefte aan openbaar onderwijs in Heeze - Leende blijft toenemen, er komt een kleuterafdeling bij. In 1974 wordt nieuwbouw gepleegd aan de Ten Borchwardlaan in De Nieuw Hoeven. Dit meisje met haar hondje staat voor de oude school. De foto is gemaakt door P. Kerkhofs in 1960. Kent u het lieve kind? Ga naar rhc-eindhoven.nl > ontdek > zondagsnieuws en laat hier uw bevindingen achter. 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Johan Peij en zijn vrouw Anna Maria Emans
Het Stationsplein. Foto F. van Mierlo.
Vele Eindhovenaren waren in 1987 op een geheel andere manier met de toekomst van Eindhoven bezig. De ‘vrienden van de Markt’ maakten zich sterk voor het behoud van de Markt als stadshart en ageerden tevergeefs tegen de bouw van het huidige winkelcentrum de Heuvelgalerie.
images/hourglass.png

ZOEKEN...