Mevr. Odenhoven

Een belangrijke dag

 Op 28 augustus 1955 stapte Amerlina op dertig jarige leeftijd in het huwelijk met haar man Joop.    ‘Het was een mooie dag’ zei mevrouw Odenhoven. Omdat ze beiden katholiek waren trouwden ze in de Koenraadkerk. Amerlina was die dag gehuld in een met de hand gemaakte trouwjurk die was gemaakt door de naaister van haar schoonmoeder. Haar man had voor het bruidsboeket gezorgd, waar mevrouw Odenhoven nog steeds heel trots is! Na de mis in de kerk werd er bij Amerlina thuis een kleinschalig feestje gehouden voor familie waar de moeder van Amerlina veel moeite voor heeft gedaan. De foto is gemaakt in de studio van de fotograaf.


Zomer 1986

Amerlina was met haar goede vriendinnen Ann Coppens en Fransje Thiels, die ze al vanaf de kleuterschool kende, in de stad om te winkelen bij de Bijenkorf. De foto is waarschijnlijk gemaakt door Fransje, want Ann is samen met Amerlina op de foto te zien op het 18 Septemberplein met op de achtergrond de Philips Lichttoren. De Lichttoren is gebouwd in 1921. De foto is zesentwintig jaar geleden gemaakt. En in die tijd is er enorm veel veranderd, zoals het 18 Septemberplein, de Lichttoren zelf en de wegen.


Mevrouw Odenhoven samen met haar vriendin Ann Coppens op het 18 Septemberplein in 1986

 


De stagiaires van het RHCe op het 18 Septemberplein in 2012


Geïnterviewde is mevrouw Odenhoven
Geschreven door Wiebke Koopman

 


Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Muziek in de etalage van V&D tijdens de feestweek.
Praalwagen van de brandweer
Akte van overdracht, gepasseerd voor schepenen van Geertruidenberg, door Jan Cornelis Joppen van Baevels en Jan Jans Schoonemans te Dordrecht, als voogd van Janneken Cornelis Joppen van Baevel, kinderen van Cornelis Job Jacobss. van Baevel en Lijntgen Jans Schoonemans, aan hun broer Jacob Cornelis Joppen van Baevel, van 2/3 part van een huis, pottenbakkerij, klein huis, loodsen, grond, erf en toebehoren, gelegen opden haverdijck ontrent den manhuijs steijger ofte poorte, genaamd den Vergulden Poth, te Geertruidenberg. 1635 juni 08
Rendezvous at the London Stock Exchange @E.O. Hoppé Estate Collection / Curatorial Assistance, Inc.
images/hourglass.png

ZOEKEN...