Sharon van Rouwendaal: " jullie zijn nog niet van mij af"

Deze uitspraak deed Sharon van Rouwendaal (geb. Baarn 9 sept. 1993) na een enigszins teleurstellend optreden op de individuele 200 m rugslag tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012.

De toen nog 18-jarige Sharon bedoelde hiermee, dat ze haar vizier al snel zou richten op de Spelen in Rio de Janeiro 2016.

Al op zeer jonge leeftijd was zwemmen haar passie. Het gezin Van Rouwendaal verhuisde naar Frankrijk, toen Sharon 7 jaar was. In Frankrijk begon ze serieus met zwemtrainingen en bleek dat ze over veel talent beschikte. Op haar 15e trad ze toe tot Eiffel Swimmers PSV, waar ze ging trainen onder leiding van Jacco Verhaeren. Tijdens diverse Europese jeugdkampioenschappen behaalde ze mooie resultaten, waaronder gouden medailles op de 400 en 1500 m vrije slag.

Op de WK van 2011 in Shanghai (senioren) veroverde ze brons op de 200 m rugslag, waarmee ze een nominatie voor de Spelen van Londen op zak had. Bovendien behaalde ze op dat toernooi een nominatie op de 100 m rugslag.

De deelname aan de Spelen in Londen 2012 was voor Sharon een bijzondere ervaring. Haar resultaten vielen naar eigen zeggen enigszins tegen. Op de 100 m rugslag strandde ze in de series op een 20e plaats. Op de 200 m rugslag, de afstand waar ze een jaar tevoren nog derde was geworden op het WK, haalde ze net de halve finale. Hoewel haar tijd beter was dan in de series, drong ze niet door tot de finale. Haar tijden bleven ruim boven haar persoonlijke records.

Sharon kreeg nog een derde kans, tijdens de 4x100 m wisselslag. Het team haalde de finale, waarin ze uiteindelijk op de 6e plaats eindigden.

Meer en meer legde ze zich toe op het lange afstandszwemmen. Ze won medailles bij de Europese en de wereldkampioenschappen. En toen kwamen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wat ze in 2012 in Londen min of meer beloofde, kwam er helemaal uit. Op magistrale wijze won ze de gouden medaille in de 10 km open water.

  

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Jozefschool. Fotograaf onbekend.
Prentbriefkaart Noordbrabantsch Dorpsleven (Collectie RHCe 018202).
Het bezorgen van het eten in de Rozenhof
Foto: fabriek Olandilla, linnen-, pellen- en damastweverij, gelegen aan de Willemstraat met rechts het riviertje de Gender.
images/hourglass.png

ZOEKEN...