TSJIE–KLAP–TSJIE-BOEM enz…..!

Een onbekend orkest uit 1960.

Op de foto ziet u een orkest, een groep muzikanten die in staat is muziek te maken zonder gebruik van computertechnologie.

Als u net als uw stukjesschrijver de Beatles bewust hebt meegemaakt, kan het heel goed zo zijn dat u niets hebt met muziek zonder melodie. Ja, die bestaat echt! ’s Morgens zitten de treinen naar Eindhoven vol multi-taskende jeugd die ijverig op i-phones duwen. Al snel is het enige wat je nog hoort een indringend tsjie–tsjie–klap–boem–tsji–tsji–klap–boem dat in een moordend tempo en zonder enige variatie door de oordopjes wordt gepompt. Hoe zouden de leden van het afgebeelde orkest de hierboven beschreven scène waarderen? Zij brachten stukken ten gehore die perfect waren van harmonie en maatvoering. Van de grootste tuba tot de kleinste piccolo speelde ieder zijn partij en de kleinste fout werd door de dirigent met bestraffende blik opgemerkt. Fotopersbureau Het Zuiden maakte het plaatje in 1960.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het gezin van Driek de Veldwachter in 1912
Op de foto zien we het Hoogeind tijdens een overstroming van de Aa in 1926. Ter plaatse van de bebouwing achter de huizen aan de Hoogeindsestraat stond de oliemolen.
Het kasteel van Helmond in de negentiende eeuw.
Luther publiceert zijn 95 stellingen in 1517 op de kerkdeuren van Wittenberg. Schilderij: Ferdinand Pauwels ca. 1872.
images/hourglass.png

ZOEKEN...