Anton Pieck – deel 1

Voorlopige ontwerpschets van de ingang van het recreatiepark Genneper Molen.

De Genneper Molen was in 1957 onderwerp van planvorming. De watermolen verkeerde in zeer slechte staat en moest gerestaureerd worden. Het Cultureel Contact pleitte voor een sobere restauratie waarbij het landschap in stand gehouden werd voor wandelaars. De Culturele Raad diende echter een grootscheeps plan in voor een recreatiegebied. Peter Reijnders, die ook de grondlegger is van de Efteling in Kaatsheuvel, was een van de plannenmakers. Hij vroeg Anton Pieck om de ideeën van de Culturele Raad te vertalen naar schetsontwerpen. Hier ziet u de eerste ontwerpschets van Pieck van de ingang van het recreatiepark. Van links naar rechts ziet u op de tekening de watermolen, het molenaarshuis en het beoogde café-restaurant.

Bronvermelding: RHCe prentencollectie, objectkenmerk 24071

Archief: RHCe, Archief A-0491, gemeentearchief Eindhoven, inventarisnummer 5751.
Literatuur: Pieck Spieghel, 20e jaargang nr. 4 (80), november 1999, pag. 2-9. RHCe, bibliotheek. Eindhovens Dagblad, 22 maart 1957

Foto Jan Stads

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
De vier ordehandhavers van Valkenswaard, 1934
Vele Eindhovenaren waren in 1987 op een geheel andere manier met de toekomst van Eindhoven bezig. De ‘vrienden van de Markt’ maakten zich sterk voor het behoud van de Markt als stadshart en ageerden tevergeefs tegen de bouw van het huidige winkelcentrum de Heuvelgalerie.
Militaire parade 30 april 1959. Foto: Frans van Mierlo
Eindhoven
images/hourglass.png

ZOEKEN...