Anton Pieck - deel 4

Voorlopige ontwerpschets van een binnenplaatsje voor het recreatiepark Genneper Molen.

Uiteindelijk zijn de plannen van de Culturele Raad nooit ten uitvoer gekomen, ook niet op de locatie aan de Tongreep. In 1961 werd de gemeente Eindhoven eigenaar van de Genneper Molen. Drie jaar later werd de molen gerestaureerd. Op dit moment bevindt zich in de molen een dierenspeciaalzaak. Verder is op het terrein het Milieu Educatie Centrum gehuisvest en staat er een woonhuis. Tussen de drie gebouwen is een natuurlijke binnenhof ontstaan. De vierde en laatste ontwerpschets van Pieck laat een binnenplaats zien zoals bedacht voor het recreatieoord.

Bronvermelding: RHCe prentencollectie, objectkenmerk 24072

Archief: RHCe, Archief A-0491, gemeentearchief Eindhoven, inventarisnummer 5751.
Literatuur; Pieck Spieghel, 20e jaargang nr. 4 (80), november 1999, pag. 2-9. RHCe, bibliotheek. Eindhovens Dagblad, 22 maart 1957

Foto Jan Stads

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Interieur Sint Gerardusschool.
De Helmondse Lambertuskerk getekend door Hendrik Verhees, landmeter te Boxtel op 18 oktober 1802
 V.l.n.r. Jan Eijsbouts (opent de lade); 1. niet bekend; 2. Jan Berkers; 3. Driek Driessen; 4. Frans Maas of Bert van Lierop; 5. Jacques Raijmakers; 6. Harrie Knoops; 7. Hendrik van den Eijnden of Jan van Oosterhout; 8. Willem van Golstijn Brouwers; 9. Piet van de Zanden; 10. Has van Brussel. Datering: 28 juli 1958 Auteur(s): Foto Sebestény.
Trompetter DAS 20060421 Ouwerling klein
images/hourglass.png

ZOEKEN...