Wapen Gastel

Wapen Gastel

Geen wapen.

Geschiedenis van het wapen
Van het verloren gegane schrijven van de burgemeester uit 1815 is slechts bekend dat hij meedeelde dat "de gemeente nimmer een afzonderlijk wapen heeft gevoerd en voorheen met Maarheeze en Soerendonk was gecombineerd". Men gebruikte gezamenlijk het "wapen" [lees: zegel] met de kraanvogel. "Het gemeentebestuur verlangt thans geen wapen omdat Gastel waarschijnlijk met een andere gemeente zal worden gecombineerd." Indien het gemeentebestuur in 1815 een voorstel had gedaan, dan wel een zegelafdruk had ingezonden, had Gastel zeer waarschijnlijk een variant van het wapen voor Maarheeze en Soerendonk gekregen [vergelijk Heeze, Leende en Zesgehuchten]. Ook provisionele gemeenten kregen immers een wapen toegekend [vergelijk Nederwetten].

Bron
Rapport betreffende herziening van de wapens van gemeenten en de instelling van wapens voor de dorpen in de Regio Eindhoven [Noordbrabantse Commissie voor Wapen- en Vlaggenkunde, september 1996].

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het Catharinaziekenhuis in 1973.
VIPRE-bussen staan klaar om Philips-personeel te vervoeren, medio jaren vijftig. Foto: Philips Concern Archief. Coll. RHCe
Wapen Borkel en Schaft
images/hourglass.png

ZOEKEN...