Wapen Heeze-Leende

Wapen Heeze-Leende

2 juli 1998: “In goud drie hoorns van keel, beslagen van zilver. Het schild hangende aan een snoer van keel in een ter rechterzijde ervan geplaatste eik van sinopel, waarboven rechts een hellende ster van goud.”

Geschiedenis van het wapen
De gemeente vroeg advies aan de Noordbrabantse Commissie voor Wapen- en Vlaggenkunde die voorstelde het eeuwenoude wapenensemble van Heeze-Leende in ere te herstellen. De eik kon daarbij niet alleen worden gezien als kenteken dat al sinds de middeleeuwen in plaatselijke zegels voorkwam, maar ook voor de eikenbossen van zowel Heeze-Leende als Sterksel. Bij Koninklijk Besluit van 2 juli 1998 nr. 98.001844 werd het wapen met bovenstaande beschrijving verleend.

Bronnen
Jan Melssen, ‘Het wapen van de heerlijkheid Heeze-Leende’, Van Schild en Vaan IV (1997) 43-45.
Jan Melssen, ‘Wapen en vlag voor de nieuwe gemeente Heeze-Leende’, Van Schild en Vaan VI (1999) 29-33.
Jan Melssen, ‘Wapen voor de nieuwe gemeente Heeze-Leende’, De Nederlandsche Leeuw 117 (2000) 163-165.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Een ansichtkaart uit de jaren twintig van de vorige eeuw van de hoek Markt-Veestraat in Helmond. Fotograaf J. Strijbosch, Sevenum.
de wethouders mw. E. Klaassens-Postema, W. van Elk, J. Mulder, A. Leenders, J. Zeelen, J. Blommestijn, burgemeester van der Lee en gemeentesecretaris P. Joosten.Fotograaf Noud Swinkels |studio Enface (collectie RHCe)
Kapel in Liessel, door Hendrik Verhees, 1788
images/hourglass.png

ZOEKEN...