Mevrouw/Meneer van Gennip

Mevrouw van Gennip is geboren op 3-7-1935 in Eindhoven/Tongelre. De foto is gemaakt in 1941. De foto is gemaakt bij de mensen zelf thuis . De foto is gemaakt omdat iemand een camera had en dat was in die tijd heel bijzonder.

Het verschil met nu is dat iedereen schatrijk is niet alleen met geld maar ook met eten en goederen en dat soort dingen. De overeenkomsten met die tijd zijn er bijna niet want er zijn echt heel veel grote verschillen. De mensen vonden de tijd heel leuk want het was echt een samenhorigheid want als iemand iets kreeg deelde hij dat met anderen die niks hadden. Nu delen mensen bijna niks meer en denken ze alleen maar aan zich zelf zodat ze het zelf maar goed hebben

Verhaal Meneer van Gennip: We woonden vlakbij een treinspoor en er kwamen veel goederen treinen voorbij dus als we iets nodig hadden spraken we met de machinist af dat hij langs ons huis langzamer ging rijden zodat we de kleppen van de trein open konden steken zodat alle goederen er uit rolde en dat we alles zo snel mogelijk konden pakken.

Verhaal Mevrouw van Gennip: Moeder moest de kinderen voederen in de oorlog maar op een dag had ze geen eten en toen ging ze bidden bij ‘ons lieve vrouwke’ ze vroeg haar om hulp om eten te krijgen voor haar kinderen terwijl ze aan het bidden was kwam er plotseling een kip binnengelopen. Ze liep naar de kip en draaide zijn nek om en plukte de kip, maar niemand mocht weten dat ze die kip had geslacht want de kip was helemaal niet van haar. Dus ze stookte de kachel aan en gooide de veren erin maar alle veren vlogen er via de pijp weer uit dus moest ze alle veren opvegen. Ze had de kip een andere kleur gegeven zodat niemand wist dat ze kip hadden gegeten.

Verhaal Meneer van Gennip : Vader had een recept gekregen om zelf jonge jenever te maken dus vader ging aan de slag in de garage/tuinhuisje en het borrelde en rookte en dergelijke. Maar het lukte hem wel hij had zelf jonge jenever gemaakt. Hij nodigde de buren uit om jonge jenever te komen drinken. De buren kwamen binnen en begonnen te drinken de ene naar de andere werden leeggedronken en een voor een liepen ze naar buiten en daar stonden ze allemaal over te geven door de hoeveelheid alcohol.

Verhaal Mevrouw van Gennip : We woonden vlakbij een rivier/kanaal en mijn broers gingen af en toe het kanaal op met een bootje en handgranaten want er zwommen veel vissen per vierkante meter dus gooide ze een handgranaat in het water en zo konden ze alle vissen die getroffen waren door de granaat meenemen, schoonmaken, opeten. Maar ze moesten wel snel wegwezen.

auteur: Rens

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Helmond in 1935
Pie Geelen
Willy en Cees van Bladel
images/hourglass.png

ZOEKEN...