Els Knaven

Els Knaven-Rats
Geboren op 15 maart 1929 in Baarlo, gem. Venlo.

Deze foto is gemaakt in 1947, bij een kerk in Amsterdam. De foto is gemaakt omdat ze zojuist getrouwd is met haar man en uit de kerk loopt. Jammer genoeg is haar man er niet meer, maar ze waren ongeveer 30 jaar getrouwd. Nog altijd even gelukkig en fit, kijkt ze terug op die prachtige dag die ze nooit zal vergeten. Toen haar man overleed vertrok ze naar Frankrijk, daar heeft ze 11 jaar gewoond. Haar huis brandde daar af en verloor al haar foto´s en schilderijen. Ze kreeg enkele foto´s terug van haar dochters, waar onder dus deze trouw foto. Els was ongeveer 14 jaar toen de slag om Arnhem aan de gang was. Ze moest vluchten omdat heel Arnhem gebombardeerd werd. Els is een heel goede celliste, en is met haar talent de hele wereld rond geweest.

Vroeger toen ze nog jong was had haar vader een erfenis gekregen die hij besteedde aan zijn familie. Hij nam zijn gezin mee naar vele landen waaronder Italië, Florence, vandaar deze foto. De foto was genomen op 2 augustus 1954 en waarschijnlijk door een straatfotograaf. Je ziet haar hier staan met haar twee broers, moeder en vader. Haar ene broer is al overleden. Ze vond het fijn om met haar ouders samen te zijn. Ze is met haar familie door heel Europa gereisd naar de grote steden en zelfs in Rusland en Siberië.

 

 

12 jaar geleden heeft els een onderscheiding van officier in Oranje Nassau gekregen van de burgemeester van Eindhoven. Ze werd hiermee beloond voor alles wat ze heeft betekend voor Eindhoven. Toen zij en haar man in Eindhoven terugkwamen en door  het stadswandelpark liepen, kwamen ze op het idee om het kamermuziek in ´t groen op te richten. Het is opgericht sinds 1987 en bestaat nog steeds.

auteur: Boris

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Opening van De Bijenkorf
Commissaris van de Koningin mr. A. van Agt en burgemeester dr. G. Borrie tijdens een wielertocht voor prominenten in 1979 . Fotograaf G. van Roden | Beeldcollectie RHCe
De foto uit de collectie van het RHCe is genomen van een 15e eeuwse houtsnede en toont een chirurgijn die een pestgezwel opensnijdt.
images/hourglass.png

ZOEKEN...