Leerlingen Augustinianum duiken de geschiedenis in

Leerlingen van het Augustinianum interviewen bewoners van Vitalis Wilgenhof over vroeger

In de week van 13 tot en met 16 oktober hebben leerlingen van het Augustinianum stage gelopen bij het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. In het kader daarvan hebben de leerlingen in woonzorgcentrum Vitalis Wilgenhof bewoners geïnterviewd over hoe hun leven vroeger was.

Een van de verhalen gaat over Willemien. Willemien hield tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bakkerij van haar vader zes onderduikers verborgen. Hun verstopplek was een ongebruikelijke, zij verstopten zich namelijk in tonnen tussen het bloem. Het complete verhaal Onderduikers in de bloem te lezen is te vinden op http://www.rhc-eindhoven.nl/artikel/2230/Onderduikers-in-bloem.

De stagelopers zijn maandagmiddag 13 okt. naar het Wilgenhof gefietst en hebben de bewoners geïnterviewd aan de hand van de foto’s die de bewoners zelf hebben meegebracht. Deze verhalen zijn de volgende dag uitgewerkt en inmiddels terug te vinden op de website van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

De stage is vanuit het Augustinianum georganiseerd om de leerlingen iets te leren over maatschappelijk werk. Tijdens deze stage zijn de stagiaires begonnen met een rondleiding door het archief van het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. Hier bevinden zich kleine oude documenten tot zeer waardevolle objecten.

Dit persbericht is geschreven als onderdeel van de stage door stagiaires Lucas Vereggen, Ronny Verweijst, Hilbert Stam, Sigi van Lindt, Boris Kennis, Niek Wullems, Daan Reins en Rens van der Linden.

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Aquarel van de Onze Lieve Vrouwekerk in Helmond van architect J. Margry.
images/hourglass.png

ZOEKEN...