Philips Elcoma

H.A. Janssen

Per 1 april 1966, een half jaar voorafgaand aan de viering van het 75-jarig jubileum van Philips, nam de heer A.H. Janssen afscheid van Philips Elcoma.

Elcoma staat voor Elektronische Componenten en Materialen. Tot 1965 heette deze Hoofd Industrie Groep Icoma: Industriële Componenten en Materialen. De heer Janssen was bedrijfsleider van de vestiging in Valkenswaard. Elcoma vestigde zich in de voormalige sigarenfabriek van Botycos aan de Waalreseweg. Elcoma ontwikkelde zich voorspoedig. Ten tijde van het afscheid van de heer Janssen werd  een derde nieuwe hal in gebruik genomen en waren er circa 400 medewerkers in dienst. Bovendien had deze Elcoma vestiging het grootst aantal vrouwelijke medewerkers in dienst van Nederland. De heer Janssen werd opgevolgd door ir. E.J. Mulder. In de jaren ’70 van de vorige eeuw nam het personeelsbestand snel af en in 1979 vertrok Philips uit Valkenswaard. Tot 1983 stond het industriecomplex leeg. Vanaf dat moment nam Bedrijvencentrum NV REDE (Regionale Economische Dienst Eindhoven) haar intrek in de gebouwen van Philips Elcoma. Inmiddels is het terrein herontwikkeld tot een combinatie van woningbouw en een bedrijvencentrum onder de naam Elcomapark.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Jongeliedenclub van de R.K. Drankweer
Optreden in de Effenaar oktober 1976 met van links naar rechts: Paul Smeenk (Sweetd'Buster), Jan Peijnenburg (Doe Maar), Bertus Borgers (destijds Sweetd'Buster), Freddy Cavalli (Wild Romance), Bonki Bongaerts (destijds Bots, ex Mr Albert Show), aan de piano Ernst Janz (Doe Maar). Fotograaf: Hans-Joachim Schröter
Toen Graad zijn lauwerkrans en beker liet zien was zijn vader apetrots.
Wapen Hoogeloon, Hapert en Casteren
images/hourglass.png

ZOEKEN...