Wie wat bewaart heeft wat, verzamelaars en hun verzameling

In het RHCe is vanaf 14 april een foto expositie te zien over verzamelaars en hun collectie, een project van fotografe Hetty de Groot.

In het RHCe is vanaf 14 april een foto expositie te zien over verzamelaars en hun collectie, een project van fotografe Hetty de Groot.

De ontmoetingen met deze mensen, hun verzameling en hun verhalen maakten diepe indruk op haar. Bijvoorbeeld Elvera die al jaren fanatiek op zoek is naar dat ene – allerlaatste? – zeldzame zeepje en daarvoor heel Nederland doorkruist. Henk die duizenden bier- en frisblikjes heeft en er nog een paar mist. Of Toon, die op vakantie om 6.00 uur ’s ochtends de Italiaanse stranden afstruint voor schelpjes waarvan hij vervolgens prachtige objecten maakt.

Hetty de Groot begon met fotografie op een manier die velen zullen herkennen: opnames maken van wat je aan bijzondere zaken tegenkomt. Jarenlang fotografeerde Hetty vooral tijdens verre reizen en stedentrips. In 2007 stuurde ze voor het eerst een foto in als bijdrage aan het vakantieboek TU/e on travel. Tot haar grote verbazing viel haar bijdrage in de prijzen. Het winnen van díe prijs stimuleerde haar om meer te fotograferen en te experimenten. Nog geen jaar later won ze de fotowedstrijd van het Eindhovens Dagblad met de foto van het Dommeltunneltje bij het TU/e-terrein. Daarna volgden nog prijzen voor foto’s in de bladen Plus Magazine, Felderhof en de voorpagina van de jaarlijkse brochure van reisorganisatie Sawadee.

Ze begon met een portfolio cursus om verschillende stijlen en fotografische genres te ontdekken. Dit leidde tot een omvangrijke collectie foto’s: portretten, landschappen, documentaire en architectuur fotografie. De geëxposeerde foto’s en een reportage over de Chinese gemeenschap in Eindhoven worden opgenomen in de beeldcollectie van het RHCe en zijn in de toekomst op de online beeldbank te bekijken.

Wie wat bewaart heeft wat | foto’s van Hetty de Groot
RHCe, Raiffeisenstraat 18  Eindhoven
Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Zie rhc-eindhoven.nl voor actuele openingstijden. Tot en met 2 september. Gratis toegankelijk.

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Steenweg te Helmond. Fotograaf onbekend
Briefhoofd van de H.A.L.
 Detail uit een affiche voor de Actie Kerkenbouw, beeldcollectie RHCe.
Trompetter DAS 20060421 Ouwerling klein
images/hourglass.png

ZOEKEN...