Achtergelaten erfgoed | Heritage left behind

Bijzondere fototentoonstelling in het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven van 8 september t/m 6 oktober.
Wat betekent het als je moet vluchten uit je land en daarbij je erfgoed moet achterlaten? Over dit actuele onderwerp gaat de reizende fototentoonstelling Achtergelaten erfgoed|Heritage left behind.

Erfgoed Brabant stelde deze samen met de archeologen Khaled Hiatlih en Rasha Hakki, die Syrië door de oorlog moesten ontvluchten. Het fotomateriaal dat zij, in samenwerking met het Syrische Directorate-General of Antiquities and Museums (DGAM) hebben verzameld, laat zien hoe Syriërs omgaan met de beschadiging van hun erfgoed door gevechtshandeling, moedwillige vernietiging en plundering.

Drie Brabantse tentoonstellingslocaties
De tentoonstelling reist dit najaar langs drie Brabantse locaties: het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe), Fort Altena in Werkendam en Stadsarchief- en bibliotheek Oss. Naast de Syrische foto’s wordt op elke locatie het lokale verhaal over erfgoed, oorlog en vluchten verteld aan de hand van historische foto’s, telkens met een andere, lokale of regionale invalshoek.

De Eindhovense invalshoek | de verwoesting van de Demer
De tentoonstelling in het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven vertelt het verhaal van de verwoesting en wederopbouw van de Eindhovense binnenstad tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Welke keuzes maakte Eindhoven tijdens de Wederopbouw en hoe wordt er nu al, terwijl de oorlog in Syrië nog in volle gang is, schade opgemaakt en gerestaureerd?

Verhalen van Vriend en Vijand, de achtergrond
De reizende tentoonstelling is onderdeel van het meerjarige programma Verhalen van Vriend en Vijand van Erfgoed Brabant. Hierin verkent Erfgoed Brabant, in samenwerking met Brabantse en (inter)nationale partners de verschillende aspecten van ‘vriendschap’ en ‘vijandschap’ in de Brabantse geschiedenis, vanuit een wisselend perspectief en in relatie tot de actualiteit.

Zie de promo: https://www.youtube.com/watch?v=2kE1cvTw2Hs

Tentoonstellingsinformatie
Regionaal Historisch Centrum Eindhoven
Raiffeisenstraat 18 (zijstraat Dommelstraat-Vestdijk)  Eindhoven

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur van 8 september tot en met 6 oktober 2016.

Op www.erfgoedbrabant.nl/achtergelatenerfgoed vindt u meer informatie over de tentoonstelling.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De oudste foto, gemaakt rond 1910.
Helmond. De Blinkert
Erica van Dijck
images/hourglass.png

ZOEKEN...