Stem op ‘Wat staat daer?’ voor de Geschiedenis Online Prijs!

Goed nieuws! ‘Wat staat daer?’, de online oefentool om spelenderwijs oude handschriften te leren lezen, maakt kans op de Geschiedenis Online Publieksprijs. Dit is dé prijs om via jouw stem waardering te tonen voor de meest vernieuwende, verrassende of best toegankelijke Nederlandse historische website of app.

Wat staat daer? is belangrijk voor archiefonderzoekers, maar bovenal gewoon leuk voor iedereen die van geschiedenis houdt. Er zijn verschillende soorten oefeningen voor zowel de beginners als de gevorderden, teksten ontcijferen achter je laptop of puzzelen met woorden op je mobieltje. Een brief van Vincent van Gogh, een belediging van de koning of een recept voor frikadellen. Op ‘Wat staat daer?’ is voor ieder wat wils. Vastlopers leggen leesproblemen voor op het forum, doorzetters zetten hun tanden in de paleopuzzel.

‘Wat staat daer?’ is vernieuwend en slaat een brug van vroeger naar nu. Traditionele onderzoekvaardigheden op een digitale manier aangeleerd. Het Brabants Historisch Informatie Centrum, Regionaal Historisch Centrum Eindhoven en Regionaal Archief Tilburg sloegen hiervoor de handen ineen.

Vind jij dat ‘Wat staat daer?’ in de prijzen moet vallen? 

We rekenen ook op jouw stem! Stemmen kan van maandag 9 januari t/m donderdag 9 februari 2017 

 

 

Stem nu op Wat staat daer | Online oefentool voor het lezen van oude handschriften  
   
   

 

Dan zorgen wij dat er in de tussentijd nog een prachtige oefentekst of paleopuzzel online komt. :-)

Geschiedenis Online Prijs

De Geschiedenis Online Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en is een initiatief van De Ree Archiefsystemen, de Koninklijke Bibliotheek, Archieven.nl en Delpher. 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Gebied Cranendonck
De Eindhovense vredesbeweging protesteerde fel tegen de komst van ‘overwinnaar’ generaal Norman Schwarzkopf, in december 1991 naar een symposium over internationaal management in het Evoluon.
Foto: Noud Swinkels, Foto Enface, collectie RHCe
Kinderen in beeld (3)
images/hourglass.png

ZOEKEN...