Puzzel voor een prijs

De historische Atlas De Wit van Frederick de Wit geeft een levendige kijk op de 17de eeuw. Puzzel mee en maak kans op deze mooie atlas.

Paleoprijspuzzel ter gelegenheid van deelname Het Utrechts Archief aan ‘Wat staat daer?’
Puzzel mee en maak kans op historische ‘Atlas De Wit’ (lees meer)

Met maar liefst 158 kleurrijke stadsplattegronden, stadsgezichten en prenten uit de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden is de historische “Atlas De Wit” van cartograaf Frederick de Wit een échte musthave. En iedereen kan daar nu kans op maken. ‘Wat staat daer?’, de online oefentool voor het spelenderwijs leren lezen van oude handschriften, heeft namelijk een nieuwe deelnemer toegevoegd aan zijn team: Het Utrechts Archief. Om dit heuglijke feit te vieren, is hun eerste paleopuzzel op ‘Wat staat daer?’ tevens een prijsvraag waar iedereen aan mee kan doen én deze prijs kan winnen!

Op de website www.watstaatdaer.nl kunnen beginners starten met het herkennen van losse letters en woorden, gevorderden kunnen een transcriptie van een complete tekst maken. Naast de oefeningen verschijnt er regelmatig een paleopuzzel. Met deze eerste paleopuzzel van de nieuwe deelnemer, getiteld ‘Puinruimen in de Domstad’, maken paleo puzzelaars bovendien kans op twee heuse prijzen die het team van ‘Wat staat daer?’ eerder dit jaar gewonnen heeft als Geschiedenis Online Prijs.

Hoofdprijs is de “Atlas De Wit”: een unieke, historische atlas van cartograaf Frederick de Wit. Deze facsimile op ware grootte bevat prachtige, gekleurde kaarten, in perspectief getekend, die een levendige kijk op de 17de eeuw geven.

De aanmoedigingsprijs is “Het verleden op je bord”: een culinaire beleving door de eeuwen heen. Uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag zijn 45 historische recepten geselecteerd, bewerkt naar eigentijdse receptuur en voorzien van historische wetenswaardigheden en handige tips.

Hoe werkt het?

Ga naar www.watstaatdaer.nl en druk op de knop voor de paleopuzzel. Ontcijfer de tekst en stuur je oplossing vóór 9 mei 2017 via info@watstaatdaer.nl in. Iedereen kan meedoen. Ook als je oplossing niet helemaal foutloos is, maak je kans op een prijs. De atlas wordt verloot onder de goede inzenders en het kookboek onder alle inzenders.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Maarten van Grimbergen
Rijks HBS
1e Groenstraat
images/hourglass.png

ZOEKEN...