Lezing over tuinbouw in Helenaveen

1956: Dochters Riki en Marietje van Jan Bakker met de tomatenoogst uit de oudste kas van Helenaveen. (Foto: Riki Bakker - site André Vervuurt).

HELENAVEEN - In de Gouden Helm in Helenaveen is maandag 22 januari een lezing over de geschiedenis van de tuinbouw in het dorp. Aanvang 20.00 uur. De lezing Tuinbouw in Helenaveen is een vervolg op een eerdere bijeenkomst in De Peelbascule.

Tijdens die lezing vertelden aanwezigen persoonlijke verhalen over hun ervaringen rondom tuinbouw. Dit naar aanleiding van een zoektocht in de archieven door Wim van der Werf en Gerard Veldhuizen naar de geschiedenis van de tuinbouw in Helenaveen. Er kwamen zoveel verhalen boven tafel dat de bijeenkomst nu een vervolg krijgt in de avonduren.

​Er staan nog twee lezingen meer op het programma;  op 26 februari en 9 april a.s.  

Kosten per bijeenkomst € 7,50 p.p. inclusief 2x koffie of thee. Schrijft u zich meteen in voor alle 3 de lezingen, dan betaalt u € 21,00. 

Aanmelden kan bij De Peelbascule tijdens openingstijden of via tel. 0493-539215. Bij voorkeur van tevoren zodat de organisatie zicht heeft op het aantal bezoekers dat ze kan verwachten.

Adres: Oude Peelstraat 5 Helenaveen.

 

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
’t Sterretje in Gestel: een zwoel verlichte bar, een enorme sortering drank en mooie meisjes. Uit: Eindhovens kroegenboek, 1972 | collectie RHCe
Politieagent Janus de Gouw; fotograaf J.H.C. Hegeman.
Jan de Beijer, tekenaar van vele Nederlandse dorps- en stadsgezichten in de 18de eeuw, tekende in 1738 de kaak van Helmond en van Deurne
images/hourglass.png

ZOEKEN...