Nederland in 2050.

Vele Eindhovenaren waren in 1987 op een geheel andere manier met de toekomst van Eindhoven bezig. De ‘vrienden van de Markt’ maakten zich sterk voor het behoud van de Markt als stadshart en ageerden tevergeefs tegen de bouw van het huidige winkelcentrum de Heuvelgalerie.

In 1987 was in de Beurs van Berlage te Amsterdam de tentoonstelling Nederland in 2050 te bekijken. Dries van Agt, scheidend Commissaris van de Koningin, zei het eerder dat jaar al tijdens de opening van het Science Park op Eckersrijt: De regio Eindhoven heeft op het gebied van technologie een voorsprong op de Randstad. De vraag die hij opwierp was of die voorsprong in de toekomst wel bestendigd kon worden. Bij de presentatie van de tentoonstelling Nederland in 2050 wist een deskundige het antwoord. Eindhoven zou de Randstad voorbij streven en een van de economische hotspots worden in Noordwest Europa. Het feit dat Ajax ook toen van PSV verloor werd gezien als een veelzeggend voorteken.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Wonderland anno 1968, verzorging van de inwendige mens. Foto: Frans van Mierlo - Foto Visie | Collectie RHCe.
Asten - Feest op Genoveva
PSV-kwartet
De Groene Toren in aanbouw, op de achtergrond de V&D, 1973. Fotograaf: A. Hagen, Technische Dienst gemeente Eindhoven | Beeldcollectie RHCe.
images/hourglass.png

ZOEKEN...