Sinterklaas

Sinterklaas bij de Vlisco

Het kruis op de mijter van de goedheiligman komt uit een tijd dat men nog mocht zien dat de Sint een katholieke heilige is. Piet heeft een ruim uitgevallen roe, waarvan de twijgjes breed uit staan. Geen brave kindertjes tijdens dit bezoek van Sinterklaas. Op de foto staan alleen volwassenen die, aan de vrolijke gezichten te zien, niet bevreesd waren voor het bezoek.

Veel is er niet bekend over de foto die genomen is in 1945. Oorspronkelijk stond bij de beschrijving dat de opname gemaakt was bij Begeman. Later wist iemand die jarenlang bij de Vlisco gewerkt heeft te melden dat de foto gemaakt is in de roldrukkerij bij de Vlisco. Enkele namen van personen die op de foto staan zijn bekend. 

Bekend zijn: helemaal links de heer Van der Vorst. De drie dames tussen hem en Zwarte Piet heten Mikkers, Van de Berg en Van Kraay. Rechts van de Sint zitten de dames Van Stiphout en Van den Ende. 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Akte van overdracht, gepasseerd voor schepenen van Geertruidenberg, door Jan Cornelis Joppen van Baevels en Jan Jans Schoonemans te Dordrecht, als voogd van Janneken Cornelis Joppen van Baevel, kinderen van Cornelis Job Jacobss. van Baevel en Lijntgen Jans Schoonemans, aan hun broer Jacob Cornelis Joppen van Baevel, van 2/3 part van een huis, pottenbakkerij, klein huis, loodsen, grond, erf en toebehoren, gelegen opden haverdijck ontrent den manhuijs steijger ofte poorte, genaamd den Vergulden Poth, te Geertruidenberg. 1635 juni 08
De Bijenkorf en de in 2006 gesloopte honingraatwinkeltjes op het 18 Septemberplein, 1975. Beeldcollectie RHCe
Kinderen in beeld (2)
 Koningin Wilhelmina bezoekt in maart 1945 Eindhoven, hoofdstad van het bevrijde deel van Nederland. Foto A. van Beurden | beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...