Jaap Krijtenburg

Jaap Krijtenburg, geboren 16 mei 1969 te Eindhoven, was één van de roeiers die Nederland vertegenwoordigde tijdens de Spelen in Barcelona (1992).

Hij kwam uit op het onderdeel 'vier zonder stuurman' en het team behaalde een verdienstelijke vijfde plaats in 5:59,14.

Jaap Krijtenburg was één van de initiatiefnemers van het project "Holland Acht'. Dit project, gestart in 1990, was er op gericht om de Holland Acht tijdens de spelen van Atlanta (1996) naar de gouden medaille te leiden. In 1994 en 1995 werd het team met glans wereldkampioen. In Atlanta werd goud gewonnen, waarmee het project als zeer geslaagd beschouwd kan worden, maar Jaap Krijtenburg was voor de Spelen al uit het project gestapt.

Tijdens zijn carrière was Jaap Krijtenburg aangesloten bij de Delftse studentenroeivereniging Laga en de Amsterdamse roeivereniging Okeanos. 
 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
’t Sterretje in Gestel: een zwoel verlichte bar, een enorme sortering drank en mooie meisjes. Uit: Eindhovens kroegenboek, 1972 | collectie RHCe
Jan Smits alias "Jan de Wever"
de wethouders mw. E. Klaassens-Postema, W. van Elk, J. Mulder, A. Leenders, J. Zeelen, J. Blommestijn, burgemeester van der Lee en gemeentesecretaris P. Joosten.Fotograaf Noud Swinkels |studio Enface (collectie RHCe)
images/hourglass.png

ZOEKEN...