Topsport en studie.

Leerlingen van pensionaat Eikenburg

In 1996 kwam het Lootproject van de grond. Kinderen met een sportief talent worden in staat gesteld een aangepast schoolprogramma te volgend opdat studie en topsport elkaar niet uitsluiten.

In het begin van de vorige eeuw, in de tijd dat de katholieke kerk nog stevig voet aan de grond had in Eindhoven, werd met argusogen naar sport gekeken. Door sportbeoefening lag het continue gevaar van de bedreiging van de goede zeden op de loer. Meisjes en jongens die in nauwelijks verhullende kleding ook nog eens de zondagsrust te niet deden. Het moest niet veel gekker worden in Eindhoven. Deze ‘bodycultus’ zou bovendien alleen maar leiden tot een verwaarlozing en verarming van de geest.

De kerk legde het af tegen koning Sport. De sportbeoefening maakte na de Tweede Wereldoorlog immers een enorme ontwikkeling door. Sport is nu een van de belangrijke pijlers waarop onze moderne samenleving steunt. Het Lootproject is daar het directe bewijs van.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Aktie op het centre-court tijdens het toernooi in 1969.
De Sint Catharinakerk in de steigers na schade ten gevolge van bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de klokken zijn geen foto’s beschikbaar. Beeldcollectie RHCe
IJspret  op de ijsvloer van de IJzeren man.
Café-Restaurant 't Hert
images/hourglass.png

ZOEKEN...