De E3

Het E3-strand in 1965. Foto Jos Pé.

Het jaar 1963 was het jaar van de strenge winter en de opening van de gebouwen van de Technische Hogeschool op 19 september. 

Ook in 1963 werd ten zuiden van Eindhoven voortvarend gewerkt aan de aanleg van een stuk snelweg tussen Duisburg en Antwerpen dat onderdeel werd van het Europese routenetwerk de E3, die van Lissabon tot Helsinki loopt. In 1975 ging de routenummering op de schop en het tracé, waarvan het Nederlandse deel nu aangeduid wordt met A67, kreeg het nummer E34.

Tijdens een Europees congres in Duitsland over de E3 betoogde een Noorse deelnemer dat de E3 een weg van ontspanning zou moeten zijn, van vakantie en veelzijdige belevenissen. Hij doelde daarmee op de wenselijkheid dat langs de E3 gelegenheid moest komen voor recreatie en vrije tijd. Wat deze Noor niet wist was dat het Brabantse deel van het E3-tracé werd aangelegd met zand afkomstig uit het recreatiegebied nabij Eersel en Vessem, inderdaad het E3-strand.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Blokhut in de bossen van Mierlo-Hout.
Amerikaanse militairen lopen tijdens de bevrijding van Eindhoven op 18 september 1944 over een kale vlakte waar ooit de Demer was. Door meerdere bombardementen was de Demer, behalve winkelstraat ook hoofdverkeersader, volledig verwoest. Beeldcollectie RHCe
Naam Heeze-Leende
Jan Stevens
images/hourglass.png

ZOEKEN...