'Tuigdag'

Het jaar 1980 was het jaar van een verregende zomervakantie, het Midzomernachtspektakel, de open dag in het Polvokamp, een grote protestdemonstratie van de FNV en brand in het Chicagotheater.

 

 
 
 
Tuig trekt touw. Fotograaf: Jos Lammers. Coll. RHCe

Een wel heel bijzonder evenement dat plaatsvond op het Stadhuisplein op 28 september was de Tuigdag. Een initiatief van jongeren die we nu, anno 2007, in het hokje randgroepjongeren zouden plaatsen. Hun doel was laten zien dat ze, ondanks hun woest uiterlijk en werkloosheid, de kwaadsten niet zijn. Ze hielden er enkel wat ongebruikelijke hobby’s op na zoals motor- en autocross, touwtrekken en armpje drukken. De Tuigvrouwen konden zich op deze dag bezig houden met deegrolwerpen. Dit alles onder het genot van ‘echte tuigmuziek’ van Herman Brood & his Wild Romance en Normaal. De uitbaters van horecagelegenheden in de buurt vertrouwden het zaakje niet en hielden de deuren angstvallig op slot, bang voor ongeregeldheden. Onterecht. De dag verliep zonder wanklanken.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
In 1956 kreeg Eindhoven niet alleen een geëlektrificeerd baanvak naar Venlo, maar ook een nieuw station. Op de achtergrond is het oude nog te zien. Beeldcollectie RHCe
Calvarieberg op de begraafplaats aan de Hortsedijk
Het hotel groeide uit tot een begrip in de Eindhovense binnenstad.
images/hourglass.png

ZOEKEN...