Met liefde bereid

Het bezorgen van het eten in de Rozenhof

In de periode van de naoorlogse wederopbouw van Helmond werden de bejaarden van de stad niet vergeten. In 1951 werd aan het Rozenhof bejaardentehuis Sint Jozefzorg geopend.

De stroom van aanvragen was zo overstelpend, dat men zich bij de opening al afvroeg of het niet verstandig was een tweede bejaardentehuis te stichten.

Directeur van de Laar had het goed voor elkaar: de verzorging op Rozenhof, zoals het centrum in de volksmond genoemd werd, was prima en de oudjes leefden er zorgeloos. In 1974 voldeed het gebouw echter niet meer aan de provinciale norm. Er werd een nieuw gebouw neergezet met kamers die drie keer zo groot waren. In het voorjaar van 1997 werd het nog grotere multifunctionele centrum Rozenhof geopend.

De foto van hiernaast dateert uit de periode van de eerste Rozenhof. De zusters van Liefde, bijgestaan door leken, verzorgen de warme maaltijd voor de bewoners.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Briefhoofd van een brief die gestuurd werd door de voorzitter van Het uitvoerend comité der ALMIVATO en gericht aan directeur gemeentewerken C.G. Kools. Datum: 1935
Het gemeentehuis van Asten.
Gebied Vlierden
Het kerkje aan de Dommelhoefstraat in 1986.
images/hourglass.png

ZOEKEN...