Veranderende horizon

De Genneper Watermolen

1965 is het jaar waarin de gemeente Eindhoven twee wethouders verloor door een tragisch auto-ongeluk bij de Bergeijkse Barrière. Wethouders Van Eupen en van ’t Hoff waren op een stilstaande vrachtauto gereden.

Ook de Eindhovense horizon was aan verandering onderhevig. Er verrezen tal van nieuwe gebouwen, waaronder het stadhuis, de Kamer van Koophandel en het kantongerecht. De Grand Bazar opende in mei de deuren voor het koopjesjagend publiek. De jeugd genoot er van een noviteit, de roltrappen. De brand bij Karel I sigarenfabriek legde de hele fabriek in as. Nieuw leven was er voor de Genneper Watermolen die lange tijd in slechte staat verkeerde. Een ingrijpende restauratie leidde ertoe dat de molen, die in 1883 nog door Vincent van Gogh op het doek was vastgelegd, door wethouder van onderwijs en culturele zaken G. van de Kruijs op 2 juli 1965 geopend kon worden.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Jonge Boeren.
Een net in de echt verbonden koppel start de huwelijksreis met een helikoptervlucht. Fotocollectie Frans van Mierlo, FotoVisie | Beeldcollectie RHCe
Reclame voor ETOS brandstof op een luchtballon in 1947
Margje Teeuwen
images/hourglass.png

ZOEKEN...