Dirk Marcellis, Limburger bij PSV

Dirk Marcellis

Op 10-jarige leeftijd kwam de Noord-Limburger Dirk Antoon Nico (Dirk) Marcellis (geboren Horst, 13 april 1988) naar PSV. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding in Eindhoven.

In 2005 speelde Dirk het Europees- en Wereldkampioenschap voetbal onder 17 jaar en werd hij door Foppe de Haan opgenomen in de selectie voor de Olympische Spelen in Bejing 2008.

In Beijing werd, na een gelijkspel tegen zowel Nigeria als de Verenigde Staten, de derde wedstrijd tegen Japan met 1-0 gewonnen en bereikte Oranje de kwartfinale. Het team verloor vervolgens de kwartfinale met 2-1 van Argentinië.

Na een bliksemstart bij PSV, waar hij in april 2007 in de hoofdmacht debuteerde in de kwartfinale van de Champions League tegen Liverpool, werd hij in het seizoen 2007-2008 vaste basisspeler van het eerste elftal. In de kwalificatiereeks voor de WK 2010 werd hij enkele malen opgeroepen voor het Nederlands elftal. Ondertussen verloor Dirk zijn vaste positie bij PSV waar Fred Rutten inmiddels hoofdtrainer was geworden. In 2010 tekende Dirk Marcellis voor 4 seizoenen bij AZ in Alkmaar.

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het altaar van de Paterskerk
Handboogschutterij "Recht door Zee"
Naam Nuenen, Gerwen en Nederwetten
31 december: Oudejaarsavond
images/hourglass.png

ZOEKEN...