Erik Pieters

Erik Pieters

Erik Pieters, geboren in Tiel op 7 aug. 1988, werd door FC Utrecht gescout bij de amateurclub Rhelico uit het Gelderse Rumpt.

Erik doorliep in Utrecht de jeugdopleiding en werd diverse malen geselecteerd voor nationale jeugdselecties. In 2007 won hij met Oranje -21 de Europese titel. Op dit EK dwong het team van Foppe de Haan kwalificatie af voor de Olympische Spelen van Beijing 2008. In de aanloop naar de Spelen stond Erik Pieters in de belangstelling van meerdere clubs, maar een maand voor het toernooi, tekende hij een contract bij PSV in Eindhoven.

Tijdens het Olympisch toernooi kreeg Erik Pieters voor het eerst enkele speelminuten tijdens de derde groepswedstrijd tegen Japan. Hij kwam pas in de 90e minuut in actie. In de daarop volgende kwartfinale tegen Argentinië (2-1 verlies) speelde Pieters de gehele wedstrijd. Na een goed seizoen in de hoofdmacht van PSV, werd hij ook geselecteerd voor het grote Oranje, waar hij in augustus 2010 debuteerde. 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
De kapel in ‘t Zand.
Foto: Dhr van der Linden, Eindhoven
Affiches uitgevaardigd door de Directie van den Landbouw, Tuinbouw en Voorlichtingsdienst om de voedselschaarste tijdens de Tweede Wereldoorlog te beteugelen. (collectie RHCe)
images/hourglass.png

ZOEKEN...