Kabouter Goederaad en IJsbrand de Vries geven tips over brandstofbesparing

Kabouter Goederaad en IJsbrand de Vries geven tips over brandstofbesparing

In juli 1941 wordt rantsoenering van gas en electriciteit ingevoerd, waarbij het rantsoen wordt vastgesteld op 75% van het verbruik in de jaren 1939 en 1940. Er wordt een grote voorlichtingscampagne gestart om de huisvrouw te leren zuinig om te gaan met energie.

In juli 1941 wordt rantsoenering van gas en electriciteit ingevoerd, waarbij het rantsoen wordt vastgesteld op 75% van het verbruik in de jaren 1939 en 1940. Er wordt een grote voorlichtingscampagne gestart om de huisvrouw te leren zuinig om te gaan met energie. Kabouter Goederaad en IJsbrand de Vries geven in de krant tips over besparing aan gas en electriciteit.

Behalve energie is er ook een tekort aan afvalstoffen, huishoudelijke artikelen en metaal. Het metaal wordt door de Duitsers gevorderd voor de oorlogsindustrie. In 1941 vorderen de Duitsers nog nieuwe materialen, in 1942 gaan ze echter over op bestaande metalen. Zo worden in november 1942 de klokken uit Helmond en omgeving uit de verschillende torens gehaald.

Voor meer verhalen, krantenadvertenties en oorlogsaffiches klik hier.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Gebied Eindhoven
Het voormalig gemeentehuis van Stiphout.
De zogenaamde woon-werk buslijn werd in 1974 bij wijze van proef voor een jaar ingesteld tussen de woonwijken in Woensel en de Philipscomplexen in Strijp. Fotograaf Noud Swinkels, Foto Enface; beeldcoll. RHCe
Bezoek van Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik aan Helmond
images/hourglass.png

ZOEKEN...