Patricia Stokkers, de onbekende estafette zwemster

De geboren Utrechtse Patricia Stokkers (1 mei 1976) is een voormalig zwemster die deelnam aan de Olympische Spelen in Atlanta 1996.

In het Georgia Aqua Tech-complex maakte Patricia Stokkers, destijds lid van zwemvereniging PSV uit Eindhoven, deel uit van de estafetteploeg op de 4x200 meter vrije slag. De ploeg eindigde als zesde in een tijd van 8.08,48.

Haar medezwemsters in die Olympische race waren Carla Geurts, Minouche Smit en Kirsten Vlieghuis. Minouche Smit werd later bekend als de vrouw van Pieter van den Hoogenband. Carla Geurts en Kirsten Vlieghuis behaalde individueel nog de nodige successen maar Patricia Stokkers was en is de grote onbekende in deze estafetteploeg.

Patricia Stokkers volgde de Schroevers opleiding en werkt als directiesecretaresse bij Centrada, een woningcorporatie in Lelystad.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
V.r.n.l.: Kees Reijnders - juwelier, Hendrik maas - lijmfabrikant, onbekend, Harry Gelders - schilder. De overige heren zijn C. Rijnders. K. van Wijngaarden. L. Bax, C. v.d. Sanden, P. Verbunt, J. van Hout en Fr. Mollen. De heren staan voor Hotel Valk. Datering: 1 december 1934 Auteur(s): Fotopersbureau Het Zuiden
Bejaardenoord Bethanië.
images/hourglass.png

ZOEKEN...