Joris Keizer, vlinderslagspecialist

Joris Keizer

De Twent Joris Keizer, geboren in Hengelo 26 januari 1979, toonde al op jonge leeftijd aan een specialist te zijn op de vlinderslag.

In 1997 werd Joris Europees jeugdkampioen op de 100 m vlinderslag in Glasgow en er gloorde een mooie toekomst voor hem. Bij de WK in Perth in 1998 behaalde hij tussen de grote jongens een vijfde plaats. Als lid van PSV werd Jacco Verhaeren zijn trainer en bekwaamde hij zich vooral op de zogenaamde ‘vlinderbeenslag’, ook wel ‘dolphin kick’ genoemd. Hij nam deel aan vele internationale toernooien, maar echte successen bleven toch uit.

Joris Keizer nam in Sydney 2000 deel aan de Olympische Spelen op het onderdeel 4 x 100 m wisselslag en uiteraard zwom hij de vlinderslag. Het team bereikte een zeer verdienstelijke 4e plaats.  Op de 100 m vlinderslag individueel, wist Joris Keizer zich niet te plaatsen voor de finale.

In 2004 was Joris met twee PSV-ploeggenoten betrokken bij een ongeluk in Ierland. Gelukkig kwamen zij met de schrik vrij, maar het verstoorde de voorbereiding op de EK in Madrid. Deelname aan de Spelen in Athene kwam gelukkig niet gevaar. Hij kwalificeerde zich opnieuw voor de Spelen, waar hij alleen uitkwam op de individuele 100 m vlinderslag. Net als in Sydney wist hij zich echter ook in Athene niet te plaatsen voor de finale.

In 2005 nam Joris afscheid van de wedstrijdsport.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Naam Maarheeze
Aan de Kanaaldijk Noord-West 57 begint Van Gorp een garagebedrijf.
Wapen Borkel en Schaft
Calvarieberg op de begraafplaats aan de Hortsedijk
images/hourglass.png

ZOEKEN...