Tycho van Meer, veelzijdig vleugelspits

Tycho van Meer, geboren 30 september 1974 te Eindhoven, speelde drie wedstrijden mee met het Nederlands hockeyteam op de Spelen in Atlanta 1996.

In twee van de vijf poulewedstrijden werd Tycho van Meer opgesteld en ook in de kruisfinale tegen Duitsland. Deze wedstrijd werd met 3-1 gewonnen en Nederland stond in de finale. Tijdens de finalewedstrijd tegen Spanje werd hij niet opgesteld. Nederland won de finale met 3-1 en behaalde de gouden medaille.  

De gouden medaille in Atlanta ontving het team uit handen van IOC-president Juan Antonio Samaranch. De Spanjaard (ex-rolhockeyer) had die prijs graag aan zijn landgenoten uitgereikt. Toeschouwer Wim Kok merkte fijntjes op: "De zilvervloot laten we aan Spanje".

Tycho zat ook in de selectie voor de Spelen in Sydney 2000. Bondscoach Maurits Hendriks nam hem niet mee in zijn definitieve selectie, omdat hij in de ogen van de coach de laatste maanden voorafgaande aan de spelen te weinig presteerde. Tycho van Meer speelde in totaal 90 interlands en kwam uit voor Oranje-Zwart, HGC en Amsterdam.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
 Bedrijventerrein De Run, met de Ebroba bakkerij ter hoogte van de Runstraat in Veldhoven, omstreeks 1987. Beeldcollectie RHCe.
Gebied Waalre
Naar een professionele gezondheidszorg
images/hourglass.png

ZOEKEN...