Robert Lijesen, niet echt doorgebroken

Robert Lijesen

De eerste successen van Robert Lijesen, geboren in Dordrecht op 5 februari 1985, beloofden het begin te zijn van een mooie carrière.

Na het behalen van het Nederlands kampioenschap op de 100 m vrije slag in 2004 en 2005, kwam Robert Lijesen in 2006 naar het Nationaal Zweminstituut in Eindhoven om te trainen onder Jacco Verhaeren en Marcel Wouda.

Het jaar 2008 werd zijn beste jaar. Hij behaalde een bronzen medaille in de estafette 4 x 100 m vrije slag op de EK in Eindhoven en zilver op de 4 x 100 m vrije slag kortebaan in Shanghai.

Als slotzwemmer op de 4x100 m vrije slag tijdens de Olympische Spelen in Beijing behaalde de estafetteploeg (met Pieter van den Hoogenband, Bas van Velthoven en Mitja Zastrow) slechts de 10e plaats. Robert deed ook mee aan de individuele 50 m vrije slag, maar bleef daarbij ver van een finaleplaats.

In 2009 besloot Robert Lijesen terug te keren naar zijn oude club in Nieuwerkerk a/d IJssel en te stoppen met de topsport.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het aanleggen van telefoonkabels in de Keizersgracht, gezien vanaf Vrijstraat richting Willemstraat, 1927 | collectie RHCe
De prent waarop de Nederlandse maagd prinses Juliana bij de burgerlijke stand komt aangegeven is van Johan Braakensiek.
Zittend Paula Coovels en staand in het midden Louise Coovels in hun bos in 1910.
images/hourglass.png

ZOEKEN...