De Pannehoeve in Helmond

De Pannehoeve in Helmond. Fotograaf  L. van der Zanden.

Zorgboogcentrum De Pannehoeve heeft een naam die ver terug gaat in het verleden. De boerderij Pannehoeve behoorde tot de eigendommen van de abdij van Binderen.

Er bestaat een gedetailleerde kaart van dat bezit uit 1758, toen P. Ketelaar een plattegrond maakte van de goederen van Binderen met daarop precies aangegeven welke gronden door de verschillende pachthoeves gebruikt werden. Tot in de jaren 60 van de twintigste eeuw bleef de boerderij bestaan. Op de eerste foto is te zien hoe landelijk die oude boerderij stond.

In de laatste jaren van haar bestaan rukte de stad steeds meer op in de richting van de hoeve. In die jaren 60 kwam het moment dat de hoeve, samen met nog andere boerderijen aan de Kamenijsepad en Pannehoefselaan, gesloopt werd om ruimte te bieden aan de stad en vooral aan het bejaardenhuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tweede foto is uit 1980. Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia speelt voor het bejaardenhuis. Op verschillende balkons staan bewoners toe te kijken. Fotograaf Broeder G. van den Burgh.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Briefhoofd van een brief die gestuurd werd door de voorzitter van Het uitvoerend comité der ALMIVATO en gericht aan directeur gemeentewerken C.G. Kools. Datum: 1935
Met postkoets en trekschuit
Bij het zien van deze foto zou men terug verlangen naar de tijd toen fietsen relatief veilig was.
images/hourglass.png

ZOEKEN...