Ziekenhuizen in Helmond

Het Antoniusgasthuis aan de Molenstraat in Helmond. Fotograaf onbekend.

Twee afbeeldingen van ziekenhuizen in Helmond.

Het eerste was in het Aloysiusklooster aan de Markt. In het klooster waren niet alleen de zusters gehuisvest, er was een school, een weeshuis en een gasthuis. Dat was de naam waarmee een ziekenhuis vroeger vaak werd aangeduid. Dat horen we ook nog in de naam van het tweede ziekenhuis van Helmond, het Antoniusgasthuis aan de Molenstraat. Dat in 1904 gebouwde ziekenhuis staat op de eerste foto, die kort na de opening is gemaakt. Dit gebouw verving het gasthuis in het klooster. In het jaren 50 van de 20e eeuw, was het gasthuis aan de Molenstraat verouderd en te klein.

In de Warande werd een groot modern ziekenhuis neergezet, dat de naam Lambertusziekenhuis kreeg. De naam veranderde in Elkerliek en er werd in de tussentijd veel verbouwd, maar het gebouw staat er nog steeds. Op de foto is goed te zien dat het nieuw is. De omgeving is nauwelijks begroeid. Fotograaf onbekend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Reklame-pamflet van Th. Vringer te Helmond.
Wapen Geldrop
Het gezin Fens met links zoon Anton, midden Corrie Fens-van Moll en rechts notaris Joseph Fens. Beeldcollectie RHCe
Eindhovens Kanaal eind negentiende eeuw, op de achtergrond de Sint Catharinakerk. Fotograaf A. van Beurden, beeldcollectie RHCe.
images/hourglass.png

ZOEKEN...