Het Ingenieur Ottenbad.

Zwemles in het Ingenieur Ottenbad.

De toenemende vraag naar zwemmogelijkheden in Eindhoven en omgeving deed de N.V. Sportfondsenbad Eindhoven besluiten zich in 1961 tot de gemeente Eindhoven te richten.

Doel was de bouw van een combinatiebad (een buiten- en binnenbad) in het stadsdeel Woensel. In 1962, toen de eerste plannen en tekeningen klaar waren, werden de kosten geraamd op 3 miljoen gulden. Philips werd bereid gevonden 1 miljoen gulden in het project te stoppen. Oneindig debat over de steeds weer toenemende kosten, de precieze plek van het zwembad en het verlenen van de bouwvergunning waren er de oorzaak van dat pas eind 1967 werd begonnen met de bouw van het zwembad. Een jaar later werd het hoogste punt bereikt. Op 15 september 1969 volgde dan uiteindelijk de officiële opening van het zwembad. Nieuwsgierigen hadden het weekend ervoor al een kijkje kunnen komen nemen. Het prachtige Ingenieur Ottenbad aan de Vijfkamplaan was voorzien van de nieuwste snufjes: verwarmde zit- en ligbanken, akoestische plafonds, een patio en een uitgebreid bezoekersterras. De totale kosten waren bij oplevering ruim boven het in eerste instantie begrote bedrag uitgekomen: 6,9 miljoen gulden!
Niemand kon vermoeden dat wat een feestweek had moeten worden in mineur zou eindigen. Een grote uitslaande brand in het weekend van 20 en 21 september 1969 bracht zoveel schade toe aan het zwembad, dat het gebouw meteen voor een aantal maanden gesloten kon worden.

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het uitgaan van de Vlisco in Helmond in 1946. Fotograaf onbekend.
De Kapel in de Loostraat
EK tafeltennis 1998
De turfstrooiselfabriek in de Astense Peel.
images/hourglass.png

ZOEKEN...