Uw zoekacties: Gemeentebestuur Oost-, West- en Middelbeers, 1942-1980

10971 Gemeentebestuur Oost-, West- en Middelbeers, 1942-1980

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
-1.85 VOLKONTWIKKELING EN -OPVOEDING. RELIGIE
-1.851 Onderwijs
10971 Gemeentebestuur Oost-, West- en Middelbeers, 1942-1980
-1.85 VOLKONTWIKKELING EN -OPVOEDING. RELIGIE
-1.851
Onderwijs
NB:
-1.851 omvat het reguliere basis-, voortgezet, beroeps- en wetenschappelijk onderwijs, -1.852 omvat ontwikkelingsactiviteiten, die niet in het reguliere onderwijs begrepen zijn. Voor vormings- en ontwikkelingswerk als welzijnsactiviteit zie -1.843.3. Gelet op het feit, dat scholen in zo verschillende vormen en combinaties kunnen voorkomen, is een individueel kenmerk het meest aangewezen. Ter nadere aanduiding kan o.a. van letters gebruik gemaakt worden: - voor het openbaar respectievelijk bijzonder onderwijs: A en B; - voor het speciaal onderwijs: de afkortingen, zoals die in het kader van de interimwet wrden gehanteerd; - voor het voorbereidend wetenschappelijk en beroepsonderwijs: aan de naam ontleende kenmerkende initialen als ATH (atheneum), LYC (lyceum), GYM (gymnasium) enz.

Kenmerken

Gemeente:
Oirschot
Type archief:
Overheid