06 maart 2023

Geniet jij ook van Verborgen Verleden op TV? Als jouw familieverleden nog verborgen is kom dan op vrijdagmiddag 10 maart naar de inloop van 13.30 – 15.30 uur in het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe) met vragen over jouw stamboom, afkomst en familiegegevens. Medewerkers van de NGV, Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Kempen- en Peelland samen met medewerkers van het RHCe helpen jou bij misschien wel de eerste stappen in de zoektocht naar jouw verborgen verleden.

Ervaren stamboomonderzoekers laten bezoekers zien hoe en waar zij op internet handig kunnen zoeken. Hoe je familieleden vindt. En hoe je ontdekt wat er misschien nog meer te vinden is over jouw familiegeschiedenis. Ze wijzen je ook de weg naar de notariële aktes en het kadaster. De medewerkers laten ook het nut zien van invoer van de gegevens in een computerprogramma, zowel voor Windows als voor Mac.

Als je nog een begin moet maken met het onderzoek breng dan in ieder geval de gegevens van jouw ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee. Met een beetje geluk ga je naar huis met de namen van jouw voorouders uit de Franse tijd!!

Gratis en vrije toegang voor iedereen.