05 april 2023

Over de functie

Om na te gaan of gemeenten en organisaties zoals de Veiligheidsregio en GGD hun informatiemanagement op orde hebben, oefent het RHCe, naast de provincie, daarop toezicht uit. Als ervaren toezichthouder/archiefinspecteur is de inspectiecyclus bekend terrein voor je. Ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan en heb je ambities om op termijn door te groeien naar archivaris? Lees dan vooral verder, want het hechte team van toezichthouders bij het RHCe in Eindhoven is op zoek naar een ervaren inspecteur die hen functioneel kan begeleiden/aansturen. Het RHCe werkt voor 20 gemeenten en 14 intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en is daarmee een van de grootste archiefdiensten in ons land. Naast het verrichten van inspecties, behandel je inhoudelijk complexe dossiers op het gebied van (digitaal) informatiemanagement. Zo weten zij, gemeenten en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden, of de zaken op orde zijn, wat bijdraagt aan het vertrouwen van 750.000 Noord-Brabanders in de Brainport-regio in de overheid.

Jouw baan
Toetsen of gemeenten en andere organisaties hun processen zo hebben ingericht dat het informatiebeheer wordt verricht volgens wet- en regelgeving. Als inspecteur, en daarmee toezichthouder informatiemanagement houd je een vinger aan de pols. Aan de hand van talrijke criteria beoordeel jij de informatie die gemeenten aanleveren. Vervolgens maak je de balans op en ga je het ambtelijk of bestuurlijk gesprek aan. Zie je verbeterpunten? Heb je aanbevelingen? Dan kom jij in actie. Je stelt inspectierapporten op met als conclusie: voldoende of onvoldoende. In dat laatste geval geef je deze organisaties aanbevelingen en kijk je mee of een eventueel verbeterplan voldoet aan de diverse normen. Die normen kunnen gebaseerd zijn op gemeentelijke regelingen, en op die van de provincie, Rijk of de EU. Zo zorg je ervoor dat gemeenten hun taken op het gebied van informatiemanagement op de juiste manier uitvoeren, met als belanghebbende: de burger.

Je onderhoudt contact met diverse gemeenten en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Vooral de overgang van analoge naar digitale informatie, het informatiebeheerplan en toepassing van kwaliteitssystemen op dit terrein hebben jouw aandacht. Zo stimuleer je de overheden in het bereiken van goed informatiemanagement. Daarnaast krijg je ruimte om domein overstijgende taken op te pakken, zoals bijdragen aan rapportages en beleidsstukken. Bij het RHCe krijg je als senior inspecteur een gevarieerd takenpakket en draag je flink bij aan het waarborgen van de integriteit en kwaliteit van het lokale openbaar bestuur.

Voor een kijkje in het archief: https://vimeo.com/538354545/0ed7eb392f

Wat wij vragen

Dit ben jij:

 • Communicatief vaardig om bij de inspecties de juiste toon aan te slaan; vriendelijk en respectvol, maar tegelijkertijd concluderend, concreet en resultaatgericht.
 • Zorgvuldig en betrouwbaar in je werk, waarbij je discreet omgaat met vertrouwelijke informatie.
 • Goed in het aangaan en onderhouden van netwerken.

Verder heb je:

 • Opleiding op HBO- of WO-niveau, bij voorkeur met afstudeerrichting archivistiek.
 • Ruime kennis en ervaring op het gebied van informatiemanagement.
 • Ervaring op het gebied van ambtelijke en bestuurlijke advisering en inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur en de besluitvormingscircuits die daarmee samenhangen.
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, terwijl je strategisch en tactvol te werk gaat; je bent goed in het inschatten van ambtelijke en bestuurlijke verantwoordelijkheden en de posities van de partijen bij wie jij aan tafel zit.

Wat wij bieden

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 56.000,- en € 80.500,- op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 17,05% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt besteden aan extra vrije dagen. Voor zeer ervaren kandidaten is uitloopschaal 12 bespreekbaar.
 • Opleidingsmogelijkheden, omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden.
 • Een pensioenregeling bij het ABP.
 • Een vergoeding van woon-werkverkeer (indien je meer dan 10 km ver woont) en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Flexibiliteit en verantwoordelijkheid. Een goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur full time en we werken hybride. Wil je minder werken? In overleg is dat mogelijk.
 • In de beginperiode een contract op basis van payroll, met de bedoeling je aan het einde daarvan een arbeidsovereenkomst bij het RHCe aan te bieden. Wij vragen je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.
 • Een werkplek op onze eigentijdse locatie in het centrum van Eindhoven (op loopafstand van het NS- station en bushaltes).
 • Een enthousiast team dat ook regelmatig buiten werktijd leuke dingen samen onderneemt. Je werkt samen met drie inspecteurs.

Sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mireille Smits, 06-1319 3325 of stuur je CV en motivatie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Een assessment maakt onderdeel uit van de wervingsprocedure.
Zie voor meer informatie over het RHCe, het JaarZine 2022 op website: https://www.rhc-eindhoven.nl/over-ons/jaaroverzicht